Pages

joi, 6 august 2015

Începe turneul de volei pe plajă în Satu Mare

La ediţia a 6-a a “Trofeului Sătmarului”s-au înscris 9 echipe din România, Serbia, Bulgaria şi Moldova

După o absenţă de mai mulţi ani, municipiul Satu Mare va fi din nou gazda unui turneu internaţional de volei pe plajă la senioare. De joi şi până sâmbătă, în Piaţa 25 Octombrie (platoul din Centrul Nou) se va desfăşura cea de-a 6-a ediţie a “Trofeului Sătmarului”.
Pe seama acestui eveniment s-a organizat miercuri o conferinţă de presă în Sala Mică a Consiliului Judeţean. Alături de reprezentanţii presei sătmărene s-au aflat Adrian Ştef – preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Pricop şi Florin Mureşan – organizatori şi sportivele Beata Vaida şi Adriana Matei, elevele lui Adrian Pricop, care îşi propun să facă spectacol şi să se claseze pe primul loc.
“Consiliul Judeţean pune mare accent pe promovarea tradiţiilor, a obiceiurilor din sport şi nu numai. Ne implicăm pentru o dezvoltare armonioasă a judeţului. Evenimentul pe care Satu Mare îl găzduieşte zilele acestea, se potriveşte perfect cu perioada de vară. Ideea de relansare a acestui turneu le-a aparţinut lui Adrian Pricop şi Florin Mureşan, iar Consiliul Judeţean a alocat 8.000 de euro pentru organizarea acestui eveniment. Sperăm să ne bucurăm de el în fiecare an”, a declarat, printre altele, Adrian Ştef.
“Trofeul Sătmarului” este o competiţie inclusă în calendarul Federaţiei Române de Volei. Se doreşte refacerea tradiţiei acestui sport în Satu Mare şi a turneelor internaţionale care, la începutul anilor 2000, umpleau platoul din Centrul Nou cu spectatori. La ediţia a 6-a s-au înscris 9 echipe, 6 din România şi câte una din Serbia, Bulgaria şi Moldova.
Printre ele se află şi echipa de sătmărence Beata Vaida şi Adriana Matei. Sunt proaspete campioane ale României la junioare, vicecampioane la senioare şi vicecampioane balcanice la Under 20. “Obiectivul nostru este spectacolul pentru publicul sătmărean. În cele trei zile, joi, vineri şi sâmbătă, vom avea câte două sesiuni. Prima va începe de la ora 10.00, iar a doua de la ora 16.00. Dimineaţă vor fi 2-3 meciuri, iar în sesiunea a doua 3-4 meciuri. Finalele sunt programate pentru sâmbătă de la ora 16.00”, ne-a transmis Adrian Pricop, cel care este proaspătul antrenor al lotului naţional de beach volei la Under 20.

Se vor oferi premii în valoare totală de 2.500 de euro. Organizatorii principali sunt Consiliul Judeţean, Primăria şi Consiliul Local Satu Mare şi CS ADEP Satu Mare. Este un turneu de top, iar din câte ni s-a transmis, pe viitor se doreşte aducerea în Satu Mare a unor campionate naţionale şi balcanice.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu