Pages

marți, 28 iulie 2015

Liga a 4-a de elită se reia pe 29 august. Fără campioana Olimpia II Satu Mare! Vezi deciziile luate la Adunarea Generală a AJF Satu Mare!

ajf1
Adunare Generală a AJF-ului sătmărean a avut loc sâmbătă la sediul de pe Aurel Vlaicu. Reprezentanții fotbalului județean au ținut să fie prezenți în număr mare pentru a afla noutăți referitoare la noul sezon.
Ședința a început cu un moment de reculegere în memoria fostului nostru coleg din presa sportivă, Janos Romasz care s-a stins din viață pe 21 iulie.
Astfel, cel mai important punct a fost stabilirea datelor de începere a noilor sezoane din ligile sătmărene. Liga a IV-a Elite, competiția supremă, Liga a IV-a și Liga a V-a vor debuta pe 30 august și se vor încheia în jurul datei de 22 noiembrie, iar în Elite și eșalonul cinci va avea loc o etapă intermediară până la 10 septembrie.
liga4elite
Liga a IV-a Elite va avea 14 echipe, din care vor lipsi campioana FC Olimpia II, nou-promovata Energia Negrești și Schwaben Cămin. Dar locul acestora au fost luate de Victoria Carei, Crasna Moftinu Mic și retrogradata Unirea Tășnad. Astfel, lista echipelor din elită este următoarea: Someșul Oar, Victoria Carei, Talna Orașu Nou, Recolta Dorolț, Turul Micula, Sportul Botiz, Voința Doba, Viitorul Vetiș, Crasna Moftinu Mic, Luceafărul Decebal, Unirea Tășnad, Fortuna Căpleni, Știința Beltiug și Șoimii Mădăras.
Liga a IV-a cu două serii
Liga a IV-a va avea și în noul sezon două serii cu 12 echipe. Din seria A fac parte Energia Negrești, Dacia Medieșu Aurit, AS Livada, Someșul Cărășeu, Someșul Odoreu, Unirea Păulești, Prietenia Crucișor, Voința Lazuri, Ugocea Porumbești, Victoria Apa, Viile Satu Mare și Dari Lipău, iar din seria B Victoria Petrești, Frohlich Foieni, Voința Babța, Unirea Pișcolt, Real Andrid, Stăruința Berveni, Schamagosch Ciumești, Schwaben Cămin, Recolta Sanislău, Viitorul Lucăceni, Olimpia Domănești și Vulturii Santău.
Liga a V-a cu o serie
De această dată, Liga a V-a va avea o singură serie. Propunerea reprezentantului celor de la Venus Dumbrava, cu privire la faptul că eșalonul cinci ar trebui întărit a dus la votarea ligii cu o singură serie. Sunt înscrise până acum 17 echipe, însă aici mai pot apărea nume noi. Deocamdată fac parte din Liga a V-a: Olimpia Căuaș, AS Ghenci, Chesi Hodod, Victoria Tiream, Dacia Supur, Crasna Craidorolț, Gloria Moftinu Mare, Platanul Marna, Kneho Urziceni, Speranța Halmeu, FC Certeze, Venus Dumbrava, Unirea Bercu, Egri Sasok Agriș, Înfrățirea Tarna Mare și Voința Sătmărel.
Referitor la Cupa României, noul sezon va avea două etape în acest an, în septembrie și octombrie.
Un lucru propus și votat, apreciat de majoritatea echipelor a fost reducerea numărul cadeților din campionatele de seniori. Așadar, nu vor mai fi obligatorii doi cadeți, din acest sezon se va juca doar cu unul (născut în 1993), însă va exista în continuare obligativitatea utilizării unui junior (născut 1997).
Ca și o noutate, în campionatele de juniori, înaintea fiecărei partide, jucătorii se vor prezenta la confruntare, alături de arbitrii și oficialii celor două echipe. Iar acei juniori care nu vor trimite la AJF până la începutul campionatului o copie după certificatul de naștere, nu vor avea drept de joc. Această decizie este obligatorie pentru a trece în sistemul computerizat fiecare jucător, pentru evidența în ceea ce privește numărul de cartonașe și altele.
Au fost clarificate și situațiile meciurilor amânate. S-a decis ca partidele trebuie disputate în cel mult 21 de zile de la amânare, iar în ultimele șase etape nu se vor accepta amânări de meciuri.
Comitetul Executiv, din care fac parte Zoltan Boroș de la Olimpia Domănești, Alexandru Vincze de la Recolta Dorolț și Vasile Zah – Venus Dumbrava va trage la sorți țintarul celor trei ligi în perioada următoare.
Au primit premii speciale din partea AJF-ului, titlul de fair-play Luceafărul Decebal și Unirea Tășand, iar anul viitor echipele vor vota câștigătoarele sezonului viitor.
sursa gazetanord-vest.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu